[7] Apis cea neîndemânatică

iulie 10, 2014 § Lasă un comentariu

După ce oftalmologul care conținea un homeopat în deghizare mi-a recomandat Apis pentru alergia băiatului, am zis să mă mai informez cu privire la remediu. A meritat pe deplin, din două click-uri am ajuns în Wonderland.

Iată ce am aflat:

Sketch24204036

APIS este un remediu preponderent feminin, permanent preocupată, antrenată într-o activitate, foarte activă, ocupată cu ceva, munceşte tot timpul (aşa cum albina aleargă neîncetat după nectar), echilibrată din punct de vedere mental-emotional; iritabilă, devenind agresivă doar atunci când ea sau familia sunt ameninţate sau este trădată (asemeni albinelor care îşi protejează stupul).

Prezintă o intensă atracţie sexuală pe care însă nu o poate exprima (aşa cum albina este atrasă de nectar), o mânie sexuală, nebunie erotică (bolile maniaco-depresive cu erotism pot fi tratate cu APIS sau bolile care apar după excese sexuale sau după suprimarea dorinţei sexuale). Geloasă, posesivă, cu teama de a nu-şi pierde partenerul, „simulează veselia când se simte nefericită” (nu doreşte să-şi afişeze trăirile, arătând exact opusul).

Manifestă tendinţa de a ţine sub control totul, când este iritat devine furios, dar regretă modul în care s-a manifestat după ce furia a trecut şi chiar se poate simţi rău o perioadă de timp (pot să apară erupţii pe piele, dureri de cap, palpitaţii); furia se poate însoţi de un val de căldură în cap cu creşterea valorilor tensionale (remediu eficient pentru criza HTA, declanşată de furie)

O caracteristică a remediului, este stângăcia şi neîndemânarea în felul de a-şi exprima sentimentele (râde când trebuie să plângă, jigneşte când se înfurie) dar şi în plan fizic: se împiedică de obiecte prin casă, scapa lucrurile din mână, se loveşte de corpurile de mobilă chiar dacă poziţia lor în casă este acolo de ani de zile (stângăcie şi neîndemânare)”  (http://www.terapii-alternative.com/)

 

PS. Recunoștință programului Autocorect pentru punerea automată a diacriticelor în fragmentele pe care le citez de pe net. Mulțumesc, programule.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading [7] Apis cea neîndemânatică at Homeoprieten.

meta

%d blogeri au apreciat: