[19] Ciocolata și abordarea experimentală

octombrie 2, 2014 § Lasă un comentariu

Homeopatia se bazează pe o metodă empirică proprie: „încercarea” sau, în engleză, „proving”. Este un protoexperiment care la vremea sa a fost cu adevărat empiric și inovativ. Este un fel de străbunic simpatic al testelor clinice.

Aflăm un exemplu aici:
„Creatorul homeopatiei in forma in care este ea astazi cunoscuta a utilizat de la inceput (de la prima testare asupra propriei persoane) modalitatea proving-ului (sau testarea) pe voluntari sanatosi. (…) Efectul curatarii cepei asupra individului sanatos este bine cunoscut (secretie lacrimala apoasa abundenta, secretie nazala apoasa abundenta). Tabloul este foarte asemanator cu cel din coriza acuta (guturai sau raceala), la debut. De aceea, remediul homeopatic Allium cepa (preparat din ceapa rosie, dar diluat dupa tehnica homeopata) este utilizat pentru tratamentul unui guturai in care simptomele pacientului sunt asemanatoare cu simptomele obtinute de cineva care curata ceapa.”

Dar de ce să facem proving cu ceapă, când există substanțe mult mai propice?

cioco1

cioco2

cioco3

cioco4

cioco5

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

What’s this?

You are currently reading [19] Ciocolata și abordarea experimentală at Homeoprieten.

meta

%d blogeri au apreciat: